MAHKU22

MAHKU22 - HYVINVOINTIALUEIDEN JA MAAKUNTIEN NUORISOVALTUUSTOJEN TAPAAMINEN

MAHKU22 järjestettiin 25.-26.11. Jyväskylässä. Tapahtumaan osallistuu nuoria ja aikuisia 12 eri hyvinvointialueelta ja maakunnasta, pääsääntöisesti kolme nuorta ja aikuisia. Iltaohjelmaan osallistui myös päättäjiä.

Tapahtuman sisältö suunniteltiin vastaamaan ajankohtaista tarvetta. Vastuujärjestäjänä toimi Nuorten Suomi yhdessä Keski-Suomen Nuorisovaltuuston kanssa. Suunnittelu ja ohjelma tuotettiin yhdessä Kohti nuorten hyvinvointialueita –hankkeen kanssa.

Lisätietoja ja yhteydenotot: 
Carita Hännivirta, carita.hannivirta@nuortensuomi.fi, p. 0440 124 606

 

Aikataulu

MAHKU22-tapahtuman alustava aikataulu:

pe 25.11.
klo 10 -> Matkalle MAHKU-peli (orientoivaa ohjelmaa)
klo 13.30-15 Matka halki Mataran (lisäohjelma aikaisin saapuville)
klo 14-15 Lounasta tarjolla

klo 15-16 Yhteinen aloitus Mataralla, Matarankatu 6
klo 16-18 Työpajat / verkostotapaaminen
klo 18-19 Tauko
klo 19-22 Ohjelmaa, kaikille yhteinen

La 26.11.
klo 8-9 Aamupala
klo 9-12 Työpajat / verkostotapaaminen
klo 12-13 Lounas
klo 13-14 Yhteinen päätös
klo 14-16 Vapaata ohjelmaa

Työpajat

MAHKU22-tapahtumassa on kolme eriteemaista työpajaa nuorille sekä oma verkostotapaaminen tukiaikuisille. Ajatuksena on, että alueiden osallistujat jakaantuvat itselle kiinnostavimpaan työpajaan, yksi kuhunkin. Tapahtumassa on myös runsaasti kaikille yhteistä ohjelmaa sekä kaikkien työpajojen tuotosten esittelyt lopuksi.

Nuorille suunnattujen työpajojen teemat:

1. Pykälistä potkua nuorisovaltuustovaikuttamiseen
Nuorten osallisuuden takana on useampi säädös ja asiakirja, mutta mitä nämä kaikki oikeastaan ovat ja miten ne vaikuttavat nuorisovaltuuston toimintaan? Työpajassa perehdytään siihen, miten pykäläviidakkoa voi hyödyntää aloitteissa, kannanotoissa ja mielipidekirjoituksissa. Nuoret voivat hyödyntää työpajassa yhdessä työstettyjä tuotoksia myös tulevaisuudessa.
Työpajan vetää Nuva ry:n Milla Lamminsivu.

2. Vaikuttavaa vaikuttamista
Millä kaikilla keinoilla vaikuttamista voidaankaan tehdä? Tässä työpajassa pääset suunnittelemaan vaikuttamiskampanjaa itsellesi tärkeästä teemasta esimerkiksi pitchauksen avulla. Lisäksi saat hyödyllisiä vinkkejä ja pääset harjoittelemaan vaikuttamista yhdessä muiden kanssa!
Työpajan vetää Nuorten Akatemian Ella Rouhe ja Carolus Tommola.

3. Mielen hyvinvointia
Nuorten mielen hyvinvointi ja mielenterveyteen liittyvät haasteet ovat runsaasti tapetilla. Useat tahot nostavat, että ennaltaehkäisevään työhön kannattaa panostaa, mutta mitä nämä keinot oikein ovat? Tässä työpajassa suunnitellaan, miten mielen hyvinvointia parannetaan konkreettisesti. Mitä ja kenen pitäisi tehdä?
Työpajan vetää Nuorten Suomen Veera Ruotsalainen.