Humak kohtaa Nuorten Suomen osana DIGGILOO-hanketta

Olemme Maiju ja Eva, kaksi opiskelijaa Humanistisesta ammattikorkeakoulusta Jyväskylän kampukselta. Suoritamme ensimmäisen vuoden kulttuurituotannon opintoja. Tässä blogitekstissä avaamme fiiliksiämme DIGGILOO-hankkeen projektista ja sen toteuttamisesta yhteistyössä Nuorten Suomen kanssa.

 

Humakin opiskelijat nuorten suomen ständien edessä.
Maiju ja Eva edustavat! Koronaturvallisuus muistettiin kuvaustilanteessakin.

 

DIGGILOO-hankeDiggiloo logo Erasmus+ logo Humakin logo

DIGGILOO-hanke on EU:n Erasmus+-ohjelman rahoittama kaksivuotinen (2021-2023) hanke. Hankkeen tavoitteena on lisätä nuorten sosiaalista ja kulttuurillista osaamista sekä tukea heidän mahdollisuuksiaan työllistyä luoville aloille välittämällä kulttuurikokemuksia erilaisten digitaalisten välineiden ja alustojen avulla nuorilta nuorille -periaatteella. Humak mahdollistaa meille tämän yhteistyön tekemisen hankkeessa.

Projektiryhmän synty

Humakin puolesta toteutusryhmäämme kuuluu myös kaksi muuta opiskelijakollegaamme. Ryhmät ja aiheen saimme valita itse. Kiinnostuimme ryhmänä heti yhteistyöstä Nuorten Suomen kanssa. Tarkoituksena meillä oli alun perin lähteä kuvaamaan vaikuttajaleiriä, joka valitettavasti koronan takia kuitenkin jouduttiin siirtämään. Tästä johtuen päätimme yhdessä Nuorten Suomen MANU-ryhmän nuorten kanssa toteuttaa hankkeen toisella tapaa mediatuotoksen muodossa. Nuoret lähtivät tähän innokkaasti mukaan.

Projektin kulku

Projekti lähti liikenteeseen ryhmän yhteisen ideoinnin kautta WhatsApp-sovellukseen tehdyn ryhmän kautta, jonka jälkeen sovittiin ensimmäinen yhteinen tapaamiskerta 9.2. Zoomin välityksellä tapasimme muutamaan otteeseen ja ideoimme sitä, milloin ja missä esittelyvideon haluamme toteuttaa. Kokouksissa sovittiin myös tarkemmista aikatauluista. Oli hienoa, että pääsimme tapaamaan nuoria etukäteen ja kuulemaan heidän toiveitaan.

Kuvauspäiväksi sovittiin perjantai 18.2. Tällöin menimme yhdessä Mataralle työstämään projektia. Vallitsevan poikkeustilan takia saimme ryhmästämme vain yhden nuoren kuvauksiin. Olosuhteiden puitteissa kuvauspäivä kuitenkin onnistui todella hyvin. Lisäksi Nuorten Suomen omat työntekijät olivat meille suureksi avuksi päivän aikana. Kuvaus- ja äänityslaitteiston saimme myös heidän kauttaan käyttöön. Olemme todella kiitollisia saamastamme avusta.

Suunnittelu ja kuvauspäivän valmistelut aloitettiin klo 11. Kuvauspäivä oli purkissa n. klo 14, jonka jälkeen lähdimme yhdessä juhlistamaan onnistunutta projektia lounaan merkeissä. Seuraavaksi ryhmämme lähtee editoimaan videota.

Humakin opiskelijat kuvaamassa maakunnallisen nuorisovaltuuston videota
Kuvaustilanne käynnissä.
Odotukset ja loppufiilistely

Nuorten kanssa työskentely tapahtui hyvissä merkeissä. Tapahtuneista muutoksista huolimatta kaikki sujui ongelmitta. Kuvauspäivä oli meille erittäin positiivinen ja opettavainen kokemus. Odotamme innolla, millaiseen lopputulokseen pääsemme, ja sen jakamista hankkeessa mukana olleille!

Humakin opiskelijat nuorten suomen ständien edessä.
Urakan jälkeen vielä yläfemmat!

Tekstin kirjoittivat Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijat Maiju ja Eva Diggiloo-hankkeesta. Kiitos yhteistyöstä!

About the author